top of page
green Nature

7 TERAPEUTISKE LYDFILER 

Regulering gjennom kropp og nervesystem

ØK DIN KAPASITET I KROPPEN 

Øvelse fra Somatic Experiencing som hjelper deg med å romme vanskelige følelser og skaper en forståelse av hvordan man kan regulere seg bedre i alle situsjoner.

TRYGT ROM 

Når du er stresset, eller hvis du sliter med å koble av eller sove er dette en effektiv øvelse som kan roe kroppen ned innen kort tid og sette deg i et annet modus.

 

KONTAKT MED DITT INDRE BARN- OPPVARMINGSØVELSE

Dette er en øvelse for å vurdere hvordan du best kan opprette en kontakt med ditt indre barn og om du skal gå videre til et direkte møte med denne delen i deg. Jeg anbefaler sterkt å gjøre denne før «Møt ditt indre barn».

MØT DITT INDRE BARN

Noe av det mest helende vi kan gjøre er å skape et møte i oss selv mellom den voksne delen av oss og barnet. Denne øvelsen har dette til hensikt. 

AVSPENNING MED MEDISINSK MUSIKK

Dette er en timeout hvor du har fokus på velvære og avspenning i kroppen. Jeg pleier å anbefaler de fleste klienter å hvile 30 min per dag, gjerne ved hjelp av dette lydsporet. Å hvile 30 min daglig uavhengig av hvor slitne vi er hjelper oss å resette nervesystemet og sikre at kroppen kan komme ut av stressrespons på daglig basis.

ØVELSE I GRENSER

Grensene våre handler ikke bare om å si ja eller nei, men også om den energiske grensen vi føler i og rundt vår egen kropp. Denne øvelsen hjelper deg å arbeide med dine energetiske grenser som også gjør det lettere å få kontakt med deg selv og sette grenser som er riktige for deg i møte med de rundt deg.

MØT DITT FREMTIDIGE SELV

 Dette er min favorittøvelse. Den hjelper oss med å komme i kontakt med vårt underbevisste, våre ønsker og drømmer. Den hjelper oss med å skape retning.

BONUS

E-boken Hvor befinner du deg i toleransevinduet?

  • Informasjon om toleransevindu/nervesystem

  • Alt om øvelsene + anbefalninger/tips

  • Refleksjonsoppgave

Hva kan disse øvelsene gjøre for deg?

Øvelsene er nøye utvalgt med tanke på å skulle hjelpe deg å regulere nervesystemet og å kunne utvide kapasiteten for følelser og tilstander. Øvelsene har til hensikt å hjelpe deg å komme i kontakt med «skjulte» deler i deg, slik at du i større grad kan vite hvem du er og hva du trenger for å ha det bra. Øvelsene er laget med tanke på å ha tre ulike funksjoner: regulerende, aktiverende og avslappende. Øvelsene er for alle som ønsker å holde endringsprosesser igang. 

 

Hvordan kan du få best utbytte av øvelsene?

Istedetfor å tenke at du skal gjøre øvelsene riktig handler det om å være tilstede og ha en utforskende holdning. Poenget med øvelsene er å utvide rommet i deg, lære noe nytt om deg selv, og komme i dypere kontakt med deg selv. 

 

Hva skal du om du kjenner på mer uro når du gjør øvelsene? 

Det er ikke uvanlig at man kan kjenne på økt uro når man retter fokuset innover. Den første grunnøvelsen handler om nettopp det å finne en balanse mellom ativering og hvile, og jeg vil anbefale å lære denne først og ta den med inn i de andre øvelsene. Videre vil jeg anbefale å ikke overdrive, men å ta øvelsene skritt for skritt i det tempo som passer deg. 

Flere anbefalninger og tips i e-boken

bottom of page